NIEUWE DESIGNS BESCHIKBAAR – ZIE ETSY.

Vanaf 1 juni is het verplicht om in het openbaar vervoer een niet medisch mondkapje te dragen. De vraag naar mondkapjes is daarom extreem hoog, daarom heb ik besloten hierin een bijdrage te leveren voor iedereen die een mondkapje nodig heeft. Mocht je vragen hebben over het dragen van mondkapjes dan verwijs ik je door naar de pagina van de Rijksoverheid waar zij de meest veelgestelde vragen over mondkapjes beantwoorden.

De mondkapjes die ik maak zijn herbruikbaar. Eerder maakte ik mondkapjes waarbij het mogelijk was een filter toe te voegen, dit model maak ik niet meer omdat de Rijksoverheid zelf een patroon geeft zonder deze mogelijkheid. Dit doen zij omdat het enkel vervangen van het filter niet voldoende hygiënisch is.

Ik heb een aantal mondkapjes in voorraad deze kan je meteen bestellen. Daarnaast bied ik de mogelijkheid om mondkapjes op maat te maken. Wil jij een specifieke kleur of patroon? Laat het mij weten, dan ga ik daarmee aan de slag voor je! Ook kan ik op aanvraag nog steeds mondkapjes maken met ruimte voor een filter, hierbij komt een meerprijs van €2,50 in rekening.

Mondkapjes kunnen gemaakt worden in 4 verschillende maten:
– Klein kind van 3 tot en met 6 jaar
– Kind van 7 tot en met 12 jaar
– Vrouw en tiener
– Man

Ik heb ervoor gekozen om mondmaskers te maken die dubbelzijdig te dragen zijn en die herbruikbaar zijn. Deze maak ik van minimaal 95% katoen. Dit is het geval bij alle maskers, op het elastiek en de garen na. Dit materiaal betekend dat je de mondmaskers kan wassen en hierna hergebruiken.

Wasvoorschriften:
Het wassen van de mondkapjes kan je het beste doen in een pan met kokend water. In de pan doe je een klein beetje wasmiddel en je laat de mondkapjes 20 minuten in het water staan -het vuur kan ondertussen uit-. De mondkapjes kunnen daarna drogen in de buitenlucht. Je kan ze hierna altijd persen onder een heet strijkijzer.
Als je ze in de wasmachine wil wassen raad ik aan om dit in een wasnetje te doen.

Richtlijnen voor het dragen van een mondkapje:
– Raak het mondmasker niet met je vingers aan
– Pak het masker alleen beet bij de koordjes en knoop het zo om je hoofd
– Wissel voor het wassen van het mondkapje niet welke zijde je naar het gezicht draagt
– Laat het masker niet om je nek hangen om het daarna weer te gaan dragen
– Als je filter vochtig is verwissel heb dan, anders na 4 tot 5 uur
– Bewaar het mondmasker veilig, bijvoorbeeld in een envelop. Leg hem niet zomaar ergens neer
– Reinig het mondmasker na het dragen
– Zie voor verschillende filtermogelijkheden, onderstaand schema: