Blog, eigenontwerp, exclusief, Fashion, lingerie, lingerie productie, ondernemer, vrouwenmode, zomermode

Stap 1: Ontdek wat jij wil.

Weet jij al wat je wil? Heb je een broek, jurk of een lingerieset ontworpen na mijn vorige blog? Had je het lef om gewoon aan de slag te gaan en datgene te tekenen wat je leuk vind? Heb je het gelezen en lijkt het je super om mee te doen aan deze uitdaging maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen nood, ik ga je helpen en ik ga ook jouw eigen fantasie prikkelen. 

Een ontwerpproces bestaat uit meerdere stappen. Het proces tijdens deze stappen is leuk en creatief. De eerste stap is dat je op onderzoek gaat. Dit vraag ik ook altijd aan mijn klanten, mijn ervaring leert dat de vrouwen voor wie ik ontwerp en produceer anders volledig op mijn kennis afgaan. Nu is dat niet erg, ik deel graag mijn inzicht en geef daarover advies. Daarvoor kom je bij mij, kennis, ervaring en een vertrouwde omgeving. Dat is waar ik voor sta: ‘Ambacht, aandacht en vrouwelijkheid.’ 

Aandacht betekent voor mij ook dat ik naar je luister. Jij geeft met je wensen en behoeften richten aan het ontwerp. Als ik niet naar je zou luisteren, dan heb jij straks niet het kledingstuk waar je voor komt. Lingerie, badmode of accessoires op maat en in verband met deze blog misschien wel een broek, jurk of shirt op maat. Dan kan je het net zo goed kopen in de winkel verderop in de straat. 


In stap 1 van het ontwerpen mag je je dan ook niet laten tegenhouden door invloeden en meningen van buiten. Alles kan en niks moet. Jij gaat een inspiratiebord maken, ik raad altijd aan om dit op Pinterest te doen. Er is zoveel te zien op dit medium.
Broeken, jurken, badkleding, lingerie, jumpsuit, zakelijke kleding en nachtkleding. Voor Pinterest is niks te gek, ‘I love that’. Perfect dus om lekker op los te gaan.

Ik wil je nog een keer op het hart binden om je nergens door te laten tegenhouden, dit hoort allemaal bij stap 1. Laat je fantasie maar gaan en kijk waar jij naar verlangt. Wat wil jij in je kledingkast, gewoon om het eenvoudige gegeven dat je dat verdient.

Na deze stap volgen er natuurlijk nog meer, informatie en kennis die ik met je deel waardoor we de ideeën laten samenkomen tot een ontwerp. Zie het als een trechter. Al jouw ideeën gaan erin en in de trechter legt het een weg af. Een weg langs mogelijkheden, kennis, voorwaarden en oplossingen. Daaruit volgt het ontwerp. Zo ontstaat bij Klarike Lingerie een kledingstuk, badmode of lingerie op maat. Een eigen ontwerp.

Ik benoemde in de paragraaf hierboven al het woord: oplossingen. Daar wil ik nu al een klein puntje van aandacht aan geven. Ik denk bij het ontwerpen niet in blokkades maar in oplossingen. Op welke manier kan ik jou droomoutfit mogelijk maken? Ik zet mijn kennis en creativiteit graag voor je aan het werk, geen beperkingen dus!

Oke, ik ga er vanuit dat ik je nu heb weten te overtuigen van het belang van jouw ongelimiteerde input! Tijd om aan het werk te gaan.


Zoals ik hierboven al aangaf verwijs ik je door naar Pinterest. In mijn profiel zie je een paar voorbeeld borden. Een aantal heb je hierboven ook al voorbij zien komen in de afbeeldingen, hierbij zag je al wel of nog geen eindresultaat. Hiermee heb ik je een kleine impressie willen geven met hoe ikzelf dit medium gebruik. In mijn account staan ook een aantal borden waarbij niet bekend is waarvoor deze inspiratie dient. Deze borden heb ik door de jaren heen gevuld met dingen die ik mooi vind, repin ze vooral. Gebruik wat je mooi vind!

Voel je ook vrij om mij te volgen of om te repinnen van mijn collectie. Dit zie ik als compliment!

Daarnaast lijkt het me onwijs leuk om mee te kijken naar jou inspiratiebord, schroom vooral niet om het met mij te delen mocht jij dat ook leuk vinden. Wil jij jouw bord liever niet delen met de buitenwereld? Dat kan ook, maak dan een bord aan die niemand kan zien, klik daarvoor bij het aanmaken op het vinkje: Houd dit bord geheim.

Veel plezier!    
Wil je meer lezen over stap 2 van het ontwerpproces? Dat kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *